Salyangoz - Sümüklü Böcek Sorunlarına Yönelik Uzman Tavsiyeleri

Salyangoz Ve Sümüklü Böcek Mücadelesi
Yumuşakcaların ( mollusca ) bahçeleri talan eden bu türleri kabuklu yada kabuğu körelmiş şekilde hayatlarına devam eden karındanbacaklı canlılardır. Salyangozların vücüdu bir kabuk ile örtülüdür. Sümüklü böceklerin ise vücudu çıplaktır. Boyları 30 - 60 mm arası ile 30 - 160 mm arasında değişir. Karındanbacaklı bu canlıların yürüyebilmesi için alanın ıslak olması gerekir. Bahçelerde güneş battıktan sonra yapılan sulama nedeniyle zarar verme durumları bu saatlerde artar. Yağmıurlu ve nemli havaların dışında bu saatlerde aktiftirler. 
Salyangoz ve sümüklü böcekler toprakta açmış oldukları 8-10 cm derinliğindeki çukurlara 60-70 arasında değişen yumurta bırakırlar. Salyangoz ve sümüklü böcekler tarla ve bahçelerde yaprak, sürgün ve meyveleri kemirerek zarar verirken, yaprakların sadece damar kısmını bırakırlar. Yazlık sebzelerde, fidanlarda,turunçgillerde,meyve ve orman ağaçlarında telafi edilemez zararlar. bırakırlar. 
Salyangoz ve sümüklü böceklerle en iyi mücadele Salyangoz ve Sümüklü Böcek İlacı olarak kullanılabilen Metaldehyde etken maddeli mollusit ürünlerdir. Cezbedici zehirli yem mantığıyla çalışan bu ürünler hava karardıktan sonra serin zamanlarda elle veya serpme aletiyle kullanılabilir.
Hasereler.com uzmanlarının çeşitli ortam ve şartlarda test ederek önerdiği aşağıdaki Salyangoz Ve Sümüklü Böcek İlacı ile bu zararlılardan kurtulabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.