Gümüş Böceği ( Gümüşçün ) Sorununa Yönelik Uzman Tavsiyeleri
Arka tarafında 3 adet uzun kıl bulunan, katmanlı ve parlak bir deriye sahip olan Gümüş Böcekleri ( Gümüşçün ) Türkiye şartlarında evleri istila edebilecek kapasitede ve tüm meskenlerde yaşıyabilen bir yapıdadır. Latince adı Family Lepismatidae olan bu canlı 12-18 mm boyunda ve ev ortamında genellikle mutfak ve banyo gibi karanlık, nemli alanlarda yaşamayı tercih eden gümüş böcekleri ( gümüşçün ) bu özelliği ile halk arasında " Nem Böceği " olarakta isim yapmıştır.
Gümüş böceği yavrusu görünüşünde gözle görülür bir değişim olmaksızın yumurta halinden yetişkin hale gelir. Gümüş böcekleri üreme öncesi aşk dansları yaptıkları bir süreçten geçerler.Dişi türler erkeklerin bıraktığı sperm kapsüllerini yumurta borularına alarak çiftleşmeyi başlatırlar. Dişi gümüş böcekleri yaşam alışkanlıkları ve türlerine göre değişen 2 ile 20 arası yumurta bırakabilir. Larva gelişimleri nemli yerlerde daha hızlıdır. 
Ülkemizde evlerde Gümüş Böceği ( Gümüşçün ) sorunu uzun bir süre dikkatlerden kaçarak devam edebilir. Çünkü gümüş böceği çok ketum bir canlı olup, çoğu kez giysi ve duvar kağıtlarını tahrip eden zararlı alışkanlıkları ile istila belirtileri vermektedir.
" Gümüş Böceği ( Gümüşcün ) eve nasıl girer ? " gibi sorular bu canlının hareket kabiliyetine yapılmış bir küçümseme olarak düşünülebilir. Gümüş böceği için eve nasıl giriş yapar düşüncesinin dışında alınması gerekli en önemli önlem; üreme hızlarını artıracak ortamların ortadan kaldırılması olacaktır. Tekil girişlerin çoğu ortamlar için olası bir durum olduğu düşünüldüğünde bu şartların uygun olmaması istilayı engelleyecek veya gümüş böceğinden kurtulma yolunda önemli bir adım atılmış olacaktır.
Evlerde gümüş böceği sorunu genellikle duş kabinleri veya lavaboların altında su birikmesi veya aşırı nem oluşturacak kadar yavaş akıntı sebebiyle oluşur. Bu gibi ortamlar üreme hızlarını olumlu etkilemesi sebebiyle gümüş böceği ( gümüşçün ) istilasında kaynak tespiti bu düşünceyle yapılmalıdır.
Gümüş böceklerinin bu kadar zaraı varken " Gümüş böcekleri insanları sokar mı ? " sorusu akıllara gelir ki, cevabı; hayırdır. Ancak taşıdıkları mikroplar nedeniyle kontaminasyona sebebiyet verme durumları olasıdır. 
" Gümüş Böceği - Gümüşçün - Nem Böceği - Silver Fish Nasıl ilaçlanır ? "  sorusuna verilebilecek en güzel cevap nemli ve aşırı ıslak bölümlerden kağıt veya keten kaynağına doğru oluşturdukları beslenme yolunun rezidüel kalıcı etkili bir sıvı insektisitle koruma altına alınması olacaktır.
Üreme ortamlarından beslenme ortamına doğru yol alacakları düşünüldüğünde bu yolda maruz kaldıkları mikrokapsül teknolojisine sahip ürünler nedeniyle hareketleri yavaşladıktan sonra ölümleri gerçekleşecektir.

Hasereler.com Uzman Ekibinin defalarca ve farklı ortamlarda deneyerek satışa sunduğu Gümüş Böceği ( Gümüşçün ) İlacı çevre ve insan sağlığı direktiflerine uygun üretilmesi ve uygulanması ile riskleri ortadan kaldırmaktadır.

Icon 10 CS  Gümüş Böceği - Gümüşçün İlacı Kokusuz Mikrokapsül Ürün
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.